logo150dpi                      Laitilan Seudun Mielenterveysyhdistys

                      LaitSeMiele ry

 

 

 

 

 

 

 

KERTOMUS YHDISTYKSEN TOIMINNASTA VUONNA 2021

 

Laitilan seudun mielenterveysyhdistys LaitSeMiele ry toimii Terveystalossa osoitteessa Sairaalantie 2. Toimitilamme ovat toisessa kerroksessa yhdessä MLL:n Laitilan paikallisyhdistyksen kanssa. Heidän kanssaan meillä on osittain yhteisiä tiloja. Alueellamme tiedetään jo, mitä on nimen takana olevan yhdistyksen toiminta. Vertaissanaa käytetään enenevästi muidenkin toiminnassa. Yhteistyötä jatkettiin monella taholla.

 

TOIMINTA

Yhdistyksen hallitukseen kuuluivat puheenjohtaja Petri Pihlaja sekä varsinaiset jäsenet: varapuheenjohtaja Elina Varho, rahastonhoitaja Maarit Huuhka, sihteeri Tanja Elo, Tiina Rehmonen, Timo Tiainen sekä kaupungin edustajana Anitta Keskitalo. Varajäseninä olivat Simo Nakkila ja Aulikki Rinne. Rahastonhoitaja huolehti myös yhdistyksen kirjanpidosta.

Toimintaan osallistuminen ei edellyttänyt jäsenyyttä, mutta oli suotavaa. Jäsenyys huomioitiin eri tapahtumien omavastuuosuuksissa. Jäseniä vuoden lopussa oli 89 henkilöä.

Päivätoiminnan ohjaajana toimi kaupungin työllistämä työntekijä sekä kuntouttavassa työtoiminnassa oleva henkilö ja vertaistoimijoita tarpeen niin vaatiessa. Hoitoalan opiskelijoita oli myös mukana toiminnassa.

Päivätoiminta toimi maanantaista perjantaihin pääsääntöisesti klo 8.30- alkaen 6 tuntia. aukioloajoissa oli välillä vaihtuvuutta työntekijätilanne huomioiden. Maaliskuun puolivälissä alkaneet Korona viruksesta johtuneet rajoitustoimet iskivät toimintaamme.

 

YLEISTÄ TOIMINNASTA

Toiminnalla pyritään aktivoimaan kuntoutujia omatoimisuuteen arkipäivän toiminnoissa.

Päivisin toimintaan kuului ruoanlaittoa, kädentaitoja, siivousta ja yhdessäoloa, johon voi tulla omana itsenään. Jäsenillä oli myös mahdollisuus kerran viikossa yhdistyksen tarjoamaan uimahalli käyntiin. Seurakunnan diakoni kävi pitämässä hartaustilaisuuden 3 kertaa vuoden aikana. Vuoden aikana osallistuttiin useamman kerran. Mielenterveyden keskusliiton järjestämiin koulutuksiiin etänä Team:ssä.

Oleellinen osa yhdistyksen toimintaa oli kulttuuri- ja virkistystoiminnan järjestäminen: Kesäteatteriin Santtiolla, Yhdistyksen 20-v juhliin Villa Wolaxissa Kaarinassa elokuussa, kirpputoreilla Turussa ja Uudessakaupungissa. Yhdistyksen joulujuhla oli Raumalla. Ruokailun jälkeen menimme Joulukonserttiin Rauman kirkkoon.

Aikaisempien vuosien osallistuminen Munamarkkinoille peruuntui Koronan vuoksi.

Mielenterveysviikolla (vk 47) sunnuntaina järjestimme perinteisen Kynttilätapahtuman itsemurhan tehneiden muistolle yhdessä Seurakunnan Diakoniatyön kanssa. Keskiviikkona oli toimitiloissamme avoimien ovien päivä.

 

TIEDOTTAMINEN

Ilmoittelua jatkettiin järjestöpalstoilla, ensisijaisesti Laitilan Sanomissa. Lisäksi käytettiin facebookia, sähköpostia, ilmoitustauluja ja yhdistyksen kotisivuja www.laitsemiele.fi. Yhdistyksen kotisivuja ja esitteitä päivitettiin tarvittaessa.

 

TALOUS

Yhdistystoiminnan taloudenpito ja sen toteutus on määritelty yhdistys- ja kirjanpitolaeissa. Yhdistyksen omaa varainhankinta ei juurikaan tapahtumien peruuntumisen vuoksi ollut omavastuiden lisäksi. Mielenterveyden keskusliitto avusti toimintaa toiminta-avustuksella (1700 euroa). Laitilan kaupunki tuki yhdistystä myöntämällä vuokra- (6000 euroa) ja toimintatukea (15 000 euroa). Lisäksi oli yksityisiä tukijoita sekä yrittäjiä, jotka omalla panoksellaan avustivat toiminnan onnistumisessa.